Merja Kuusisto

Z-junavuorot säilyvät – yhteistyöllä tuloksia

02.12.2010 | Uutiset

Tiedote 2.12.2010

Liikenne- ja viestintäministeriön esitys supistaa Helsingin ja Lahden välistä lähijunaliikennettä ei toteudu. Hallituksen kaavailu määrärahojen leikkauksesta ja vuorojen vähentämisestä sai alueen päättäjien ja asukkaat laajaan yhteistoimintaan. Tuo yhteistyö tuottaa nyt tulosta, ja Z-junien vuorot säilyvät.

KUUMA-kuntien ja Lahden seudun kunnanjohtajat, alueen kansanedustajat ja liike-elämän edustajat tapasivat 21.9.2010 ministeri Vehviläisen. He vaativat Z-junavuorojen säilyttämistä, ja muistuttivat, että junavuorojen supistaminen lisäisi liikennettä ja siten myös ruuhkia Lahden moottoritiellä.

Valtiovarainvaliokunta esittää joukkoliikenteen palveluiden ostoon ja kehittämiseen 800.000 miljoonan euron lisäystä. Se merkitsee, että hallituksen esittämä 1,5 miljoonan euron leikkaus enemmän kuin puolittuu.

– Tällä määrärahalla pystytään turvaamaan Z-junien liikennöinti, sanoo valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Matti Saarinen (sd).

Myös tuusulalainen kansanedustaja Merja Kuusisto (sd) on tyytyväinen siihen, että yhdessä toimimalla saatiin positiivista tulosta.

Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunta teki asiasta yhteisen talousarvioaloitteen, jonka ensimmäinen allekirjoittaja Merja Kuusisto oli.

– Esitimme aloitteessa, että koko leikattu 1,5 miljoonaa palautetaan vuoden 2011 valtion talousarvioon, mutta tämäkin on hyvä, jos junavuorot saadaan säilytettyä, iloitsee Merja Kuusisto.

Kuusisto ja Saarinen pitävät tärkeänä, että Uudellamaalla turvataan ihmisten ja elinkeinoelämän mahdollisuudet sujuvaan liikkumiseen. Uudellemaalle on kohdistettava liikennemäärärahoja väestön ja liikennesuoritteiden mukaisesti. Joukkoliikenteen toimintaedellytysten turvaaminen on järkevää liikennepolitiikkaa.

Lisätiedot:

Merja Kuusisto
p. 050 512 2899

Matti Saarinen
p. 050 511 3109